Nieuws/Binnenland
1133008
Binnenland

KNVB geeft toch uitstel wedstrijd na dood van speler

De KNVB heeft  voetbalvereniging Irene in Gemonde toch toestemming gegeven de wedstrijd van a.s. zondag uit te stellen. De club had hier om gevraagd omdat een van de spelers onlangs overleed. Aanvankelijk ging de voetbalbond niet op het verzoek in.

Het elftal had al  besloten om zondag niet te spelen, ongeacht eventuele negatieve gevolgen zoals puntenmindering. „Wij hechten meer waarde aan respect voor onze overleden teamgenoot dan aan de opgelegde druk vanuit onze bond”, schreef de aanvoerder van de vijfdeklasser vrijdag in een open brief. De aanvoerder schrijft dat de tegenstander (OVC'63 uit Oijen) begripvol reageerde en wilde meewerken.

'Niet te strak'

Een woordvoerder van de KNVB legde vrijdag uit dat de regel is dat bij het overlijden van een speler voor de uitvaart niet hoeft te worden gespeeld maar na de uitvaart wel.

„Soms moet je regels niet te strak en halsstarrig hanteren. Het kan natuurlijk dat er een precedent ontstaat, maar gelukkig gebeurt dit niet elke week”, lichtte de KNVB-woordvoerder toe.

De 19-jarige Jorän Massar speler overleed vorige week plotseling. Hij wordt vandaag gecremeerd. Op de website van de voetbalclub staat: "Het is moeilijk te bevatten om hem nu al te moeten missen."