Nieuws/Binnenland
1133033
Binnenland

Review: Nog meer Mass Effect 3 (Xbox 360/Wii U)

Mass Effect 3 is voor mij dé game van 2012. Het is misschien bijna een jaar geleden sinds de science fiction rpg verscheen, maar afgeschreven is het nog zeker niet. Naast de downloadbare extra missie ’Omega’ is Mass Effect 3 nu ook uit voor de Nintendo Wii U.

Mass Effect 3: Omega (Xbox 360, PlayStation 3 en pc)

Heb je Mass Effect 3 al uitgespeeld, maar kun je geen genoeg krijgen van het sciencefiction universum dat BioWare gecreëerd heeft? Dan is de Omega-dlc wellicht wat voor jou. Centraal in de nieuwe content staat de stoere Aria T'Loak. Zij is door de terroristengroep Cerberus van haar ruimtestation Omega geschopt en ze zweert wraak. Daar heeft ze wel de hulp van Commander Shepard voor nodig.

De Omega-dlc borduurt voort op de vierdelige comicserie Mass Effect: Invasion die vorig jaar verscheen. Om een goed beeld te krijgen wat Ceberus, en in het bijzonder generaal Oleg Petrovsky, Aria hebben aangedaan en waarom ze zo woedend is, moet je de strips eigenlijk eerst lezen voordat je met de downloadbare content aan de slag gaat.

Mass Effect 3: Omega zal niet naar ieders smaak zijn. Je kunt de downloadbare content het beste vergelijken met een hersenloze actiefilm: veel actie, sterke personages en grappige dialogen, maar niet een heel diep verhaal. Persoonlijk heb ik me prima vermaakt. Je kunt je vier uur lang weer wanen in een wereld, die stil staat in afwachting van de nieuwe Mass Effect-game. Met 1200 Microsoft Points (ongeveer €15) hangt er wel een zwaar prijskaartje aan de Omega-dlc.

Mass Effect 3 (Wii U)

Heb je een Nintendo Wii U gekocht, maar mis je nog een meeslepende game? Dan is Mass Effect 3 echt een aanrader. Je loopt wellicht achter qua gebeurtenissen uit de eerste twee games, maar BioWare heeft dit wederom opgelost via een interactieve comic. De strip vertelt het verhaal tot nu toe, maar geeft je ook de mogelijkheid om een aantal belangrijke beslissingen zelf te nemen.

Wat Wii U-bezitters als voordeel hebben ten opzichte van diegenen die de andere versies van Mass Effect 3 gespeeld hebben, is de GamePad. Het touchscreen blijkt namelijk reuze handig tijdens het spelen. Je hebt snel toegang tot je secundaire wapens en kunt makkelijker bepalen welke aanvallen je overige teamleden moeten gebruiken. Verder kun je op het scherm de plattegrond zien.  Handig om snel te zien hoeveel tegenstanders zich in je directe omgeving bevinden.

Deze versie van Mass Effect 3 mag je niet missen op de Wii U. Het is wel jammer dat BioWare nog geen plannen heeft om alle downloadbare content voor de game ook naar deze console te brengen.