Nieuws/Binnenland
1133038
Binnenland

Controle Beverwijk: 7 mensen en 26 auto's mee

Een uitgebreide verkeerscontrole op drie locaties in Beverwijk heeft donderdag geleid tot zeven aanhoudingen en inbeslagname van 26 auto's. Dat meldde de politie vrijdag.

Op het Westerhoutplein, het Meerplein en de Wijkermeerweg hielden donderdagmiddag en -avond medewerkers van onder meer douane, recherche, verkeerspolitie, vreemdelingenpolitie en Belastingdienst preventieve controles. In totaal werden 4.066 kentekens van voorbijrijdende voertuigen gecontroleerd. Bijna 200 voertuigen moesten aan de kant komen.

De Belastingdienst inde voor duizenden euro's aan openstaande belastingschuld en legde beslag op 26 auto's. Twee mensen werden aangehouden omdat ze onder meer een wapenstok, vlindermes en pepperspray op zak hadden. Twee aanhoudingen werden verricht in verband met overtreding van de Opiumwet. Een van de twee verdachten bleek 80 hennepstekken bij zich te hebben en opvallend veel contant geld. Twee mensen zijn aangehouden omdat ze boetes hadden openstaan. Ook trof de politie iemand aan die in een andere plaats werd gezocht.

Verder werd iemand met te veel drank op uit het verkeer gehaald en werden verscheidene bekeuringen uitgeschreven voor onder meer het rijden zonder rijbewijs, zonder verlichting en zonder autogordel.