Nieuws
1133071
Nieuws

Keten van fouten voor HMS Bounty zonk

Het zinken van de HMS Bounty afgelopen oktober werd voorafgegaan door een serie technische problemen.

Dit hebben de overlevenden gisteren meegedeeld tijdens een speciale hoorzitting in de Verenigde Staten in de plaats New Londen. De HMS Bounty was een nagebouwde versie van het beroemde schip met dezelfde naam waarop in 1789 de meestbesproken muiterij in de wereldgeschiedenis plaatshad. De nagebouwde Bounty verging afgelopen oktober op negentig mijl buitengaats, tijdens de storm Sandy. Daarbij kwamen twee bemanningsleden om het leven.

Hoorzitting

De overlevenden van het drama met HMS Bounty hebben donderdag tijdens een hoorzitting in New Londen verteld dat het zinken van het nagebouwde schip werd vooraf gegaan door het uitvallen van een van de motoren.

Houtrot

Verder raakte een hydraulische pomp verstopt vanwege ronddrijvende rommel. Het stijgende waterniveau in het schip zorgde ervoor dat er bovendien kortsluiting ontstond in een generator. Ook kwam aan het licht dat tijdens een inspectie in september en oktober er houtrot in het schip was vastgesteld. De eigenaar zei dat daar op een later tijdstip wel naar kon worden gekeken.