Nieuws/Buitenland
1133110
Buitenland

Waarschuwing voor gladheid wegens griep

Automobilisten moeten extra oppassen voor gladheid in de Duitse stad Trier. Griep heeft veel gemeentewerkers geveld waardoor niet overal gestrooid kan worden. Met deze ongewone waarschuwing is het gemeentebestuur naar buiten gekomen, meldt de regionale Duitse zender SWR.

Duitsland is in de greep van een griepepidemie. Bij huisartsen heerst er topdrukte, veel bedrijven draaien noodgedwongen langzamer door personeelsgebrek. Op veel plaatsen beginnen tekorten te ontstaan aan bloed. Donoren laten het door ziekte afweten. Volgens het Duitse Rode Kruis is er in februari tot nog toe 20 procent minder bloed gegeven dan een jaar eerder.

Volgens het Robert Koch Instituut heerst er momenteel in Duitsland een „sterke griepepidemie”. Een daling van het aantal ziektegevallen is voorlopig nog niet in zicht. Het gaat om een van de zwaarste epidemieën van de afgelopen 10 jaar. Hoeveel mensen zijn bezweken is nog niet duidelijk. De balans kan pas aan het einde van het seizoen worden opgemaakt, stelt een zegsman van het instituut.