Nieuws/Binnenland
1133127
Binnenland

Delft Challenge gaat naar het Midden Oosten

Team Delft Challange is naar Manama, Bahrein vertrokken voor de Sailing Arabia the Tour. Vorig jaar volgde de Vaarkrant dit team tijdens de Tour de France à la Voile, nu volgen we dit team in het Midden Oosten. Léon Boerop zal de komende tijd regelmatig blogs schrijven en u daarmee op de hoogte houden van het reilen en zeilen tijdens de Sailing Arabia the Tour.

Vorig jaar voeren we de Tour de France à la Voile, maar die wedstrijd werd door de switch naar de nieuwe verplichte boot (de Archambault M34) en algehele financiële malaise te duur en het kwam onhandig uit met de Delftse tentamens.

Alternatief

Dus we gingen op zoek naar een alternatief. Dat werd Sailing Arabia the Tour. Een soortgelijke wedstrijd als de Tour in Frankrijk, dat wil zeggen; lange offshores en spannende inshore wedstrijden (offshore = van etappeplaats naar etappeplaats, inshore = kleine, snelle wedstrijden vol actie bij etappeplaatsen) wisselen elkaar af, professionele teams varen tegen amateurs en iedereen vaart in dezelfde boot. In dit geval de Farr 30. Een impressie in de onderstaande video.

 

Maandag is het team vertrokken naar Manama, Bahrein, en daar gaat het avontuur beginnen. We trainen eerst nog een paar dagen in Manama, 10 februari gaan we dan van start. We zeilen onderstaande route:

Een wedstrijdje zeilen in Arabië is niet eenvoudig. Deze week hebben we daar een aantal stukjes over op onze website geschreven (met veel foto’s) over de logistieke vraagstukken, voedselproblemen en uitdagingen op het gebied van training.

 

VolgenNatuurlijk zijn wij te volgen. We gaan ééns in de zoveel tijd een update schrijven voor het u welbekende Vaarkrant.nl, maar u kunt ons ook volgen via Facebook, Twitter en onze eigen Website. Daarnaast heeft de wedstrijd die we gaan varen ook een app (met GPS-trackers), die download u hier.