Nieuws/Binnenland
1133128
Binnenland

Team Delft Challenge maakt eerste Arabische mijlen

Team Delft Challenge voer hun eerste offshore en de eerste in-port races in de Sailing Arabia the Tour, een lange zeilwedstrijd in het Midden Oosten. Hoe gingen deze eerste wedstrijden?

Lastige conditiesHet ging redelijk. We moesten van Bahrain naar Doha, Qatar zeilen, maar dat schoot niet erg op. De eerste paar uur van de offshore waaide het bijna niet, waardoor we de eerste 70 mijl van de wedstrijd met de vloot gemotord hebben. Daarna legde de organisatie een startlijntje uit, waardoor we nog 30 mijl van de wedstrijd konden zeilen. De wind was heel zachtjes en kwam schuin van voren. Technisch zeilen dus.

Deze 30 mijl gingen redelijk. Het waren onze eerste 30 mijl in een Farr 30 tegen andere boten en dat merkten we af en toe wel. Bij belangrijke schakelmomentjes in de wind hadden we de boot simpelweg net iets later op gang dan concurrerende teams. We finishten uiteindelijk als zesde.

InshoresDe dag erna voeren we in Doha in-port races. Drie korte wedstrijdjes dicht bij de kust. Deze gingen een stuk beter dan de offshores. Doel was om qua handling (gijpjes, overstagen, spisets en –drops) foutloos te varen. Dat lukte bijna, en het leverde ons een tweede, derde en vierde plaats op. We mochten dus op het podium.

Morgen starten we in de langste offshore van de race; 180 mijl naar Abu Dhabi. Gelukkig komt de wind schuin van achteren en gaat het tussen de 15 en 20 knopen waaien; dat schiet dus lekker op.

Volg Delft Challange op Facebook en Twitter.

Meer informatie: Delft Challange