Nieuws/Binnenland
1133142
Binnenland

Nominaties bekend voor HISWA product van het jaar

Een vakjury heeft vier producten genomineerd voor het HISWA Product van het Jaar 2013: de Zeus Touch plotter van Holland Nautic, de Lithium accu van Rebelcell, de Ophaalbare ringmotor van De Stille Boot en de vloeistofgekoelde DriveMaster Ultra schroefassystemen van ID Technology/ Bellmarine.

De uiteindelijke winnaar van de prijs wordt bekendgemaakt op de openingsdag van de HISWA Amsterdam Boat Show, die van 6 tot en met 10 maart gehouden wordt in Amsterdam RAI.

De genomineerden:Zeus TouchDe Zeus Touch plotter van Holland Nautic is genomineerd, omdat hij alles kan wat een goede plotter kan, en meer. Volgens juryvoorzitter Jan Briek is het een interessant product voor zowel wedstrijdzeilers als toerzeilers. “Het biedt tal van extra functies en in combinatie met de prijs is dit echt een hebbeding voor de gemiddelde zeiler.”Lithium accuRebelcell is genomineerd, in eerste instantie voor de 12V200 Marine, al straalt de nominatie ook af op de kleinere versie van deze lithium accu, de 12V25. “De Rebelcell is lichter, kleiner en sneller op te laden dan andere accu’s. Het is een goede accu voor elektrisch varen, maar kan ook bestaande accu’s vervangen. Hij heeft een langere levensduur, en is bovendien goed beveiligd. Daarnaast is de accu simpel, goedkoop en makkelijk te installeren”, aldus Jan Briek.Ophaalbare ringmotor De ophaalbare ringmotor, in Nederland op de markt gebracht door De Stille Boot, verdient volgens de jury een nominatie omdat het een slimme doorontwikkeling is van de bestaande ringmotor. Jan Briek: “De Torque-Jet Retractable, zoals de motor officieel heet, biedt een geïntegreerd systeem, waarmee je eenvoudig een elektromotor in je zeilboot kunt bouwen. Het is een mooi systeem, vooral geschikt voor de wat duurdere day sailers.”DriveMaster Ultra Bellmarine tot slot kreeg een nominatie voor haar compacte, kleine en complete leveringsprogramma aan roestvaste, vloeistof gekoelde schroefassystemen. “De DriveMaster Ultra is uitkomst van het bijna ultiem optimaliseren van wat Bellmarine al jaren doet.”, zijn de woorden van juryvoorzitter Jan Briek.Nieuwe naamHet HISWA Product van het Jaar vervangt de HISWA Innovatieprijs. De nieuwe naam van de prestigieuze prijs biedt een bredere ‘kapstok’ voor zowel het selectie- als het nominatieproces. Bovendien zijn de criteria aangepast en moet het product al op de markt verkrijgbaar zijn.