Nieuws/Binnenland
1133168
Binnenland

Weer sneeuw in weekeinde

Het laatstefebruariweekeinde krijgen we te maken met sneeuwval. Een storingbrengt ons zaterdag en vooral zondag vanuit het oosten winterseneerslag.

Daarbij kan er lokaal tot meer dan 5 cm sneeuw vallen.Het neerslaggebied behoort bij een depressie die van Polen naarFrankrijk trekt. Achter het front bevindt zich iets minder koudelucht die ons in ieder geval afhelpt van de steenkoudenoordoostelijke wind.

De temperaturen komen dit weekeinde uit rondof iets boven het vriespunt. In de nachten vriest het licht, lokaalkomende nacht matig. Later op zondag en de eerste dagen van denieuwe week lopen de temperaturen langzaam op van 4 graden naar 7in de loop van de nieuwe week. In de nachten ligt het kwik ietsboven nul, maar later komen de temperaturen juist weer iets onderhet vriespunt.

De maximum temperatuur ligt richting de eerste weekvan maart op gemiddeld 5 graden maar zal niet spectaculair verderstijgen. Vandaag en morgen voelt het ijzig koud aan. Er waait eenkrachtige noordoostelijke wind. In delen van het land sneeuwde hetvanmorgen licht.

Het vriest vanochtend 2 tot 4 graden, vanmiddagligt het kwik rond het vriespunt. De gevoelstemperatuur ligt tussende min 5 en min 10 graden. Morgen gaat het eerst licht sneeuwen inhet zuidoosten. Later breidt het neerslaggebied zich over heelNederland uit.