Nieuws/Binnenland
1133189
Binnenland

Gure noordooster

Zeist, 21 februari 2013 - De lente nadert, maar we zijn nog niet van de winter verlost. Vanavond en vannacht lokaal lichte sneeuwval en temperaturen onder het vriespunt. In het weekend komt er een sneeuwstoring opzetten. Na het weekend neemt de neerslagkans af en wordt het geleidelijk minder koud.

Vanavond vriest het licht en valt er voornamelijk in het zuidoosten van Nederland (lichte) sneeuw. In de loop van de avond nemen de opklaringen hand over hand toe. Vannacht zijn er brede opklaringen en is het zo goed als droog. De temperatuur daalt naar gemiddeld -4 graden.

Morgen zijn er opnieuw wolkenvelden en enkele zonnige perioden. Het blijft de hele dag zo goed als droog en een stevige noordoostenwind laat opnieuw voelen dat de winter nog niet voorbij is. De maximumtemperatuur ligt een graadje boven het vriespunt.

Zaterdag neemt bewolking toe en deze is ook wat dikker. Hierdoor kan in de avond of nacht naar zondag (mot)sneeuw vallen. De noordoostenwind trekt flink aan en in de kustgebieden en rond het IJsselmeer staat een vrij krachtige ijskoude wind. De middagtemperatuur ligt dicht bij het vriespunt.

Zondag blijft het flink waaien. Er kan dan wat vaker licht sneeuwen, maar de lucht is wel iets zachter waardoor de temperatuur naar +2 tot +4 graden kan stijgen.

Maandag kan er af en toe nog een beetje motsneeuw vallen, maar de dagen daarna lijkt het droog te blijven. Het wordt dan zo’n 4 of 5 graden en de wind neemt geleidelijk in kracht af.