Nieuws/Binnenland
1133261
Binnenland

Verzekeraar stelt eigen risico in na schade?

Al jaren hebben we dezelfde all-risk inboedelverzekering. In de afgelopen vijf jaar hebben we een paar keer schade gehad door weersomstandigheden en door plotselinge onvoorzienbare gebeurtenissen. De totaalschade bedraagt ruim 450 euro. Nu kregen we een brief dat onze verzekeraar een eigen risico van 100 euro in onze polis opneemt in verband met de schades in de verzekeringsperiode. Mag onze verzekeraar deze poliswijziging op grond van deze reden zomaar invoeren?

Helaas ken ik niet alle details van uw verzekeringsdossier. Maar in principe mag uw verzekeringsmaatschappij inderdaad een eigen risico instellen na het claimen van schades, hoewel dit uiteraard niet erg klantvriendelijk is.

Door deze wijziging van uw polisvoorwaarden bent u tegelijkertijd echter ook vrij om uw inboedelverzekering op te zeggen en over te stappen naar een andere verzekeraar.

Voor het vergelijken van inboedelverzekeringen kunt u het beste minimaal drie vergelijkingssites raadplegen. Ook via OverGeld.nl kunt u woonverzekeringen vergelijken.