Nieuws/Binnenland

Van haven tot kanaal

Door KiRae de Boer

Op zaterdag 23 februari is FutureLand, het gratis informatiecentrum over de aanleg van Maasvlakte 2, open. De dag staat in het teken van de techniek die toegepast werd bij het doorsteken van de Yangtzehaven afgelopen november.

Met een geplande dijkdoorbraak zorgde aannemer PUMA ervoor dat de Yangtzehaven inmiddels omgedoopt is tot Yangtzekanaal van 600 meter breed en 20 meter diep. Vanaf komend voorjaar is Maasvlakte 2 nautisch toegankelijk voor de grootste containerschepen ter wereld die hun lading zullen laden en lossen in de nieuwe havens. De geplande dijkdoorbraak afgelopen november was bijzonder, omdat dit bijna nooit plaatsvindt. Op 23 februari komt de projectdirecteur van aannemer PUMA, Dirk Hamer, alles vertellen over hoe zo'n geplande dijkdoorbraak in zijn werk gaat en wat daar allemaal bij komt kijken.

Per ferry of expressBezoekers kunnen het nieuw aangelegde land van dichtbij bekijken en een rondvaart of -rit maken met de FutureLand Ferry (€ 8,75 p.p.) of FutureLand Express XL (€ 5,75 p.p.). Een combinatieticket voor zowel de rondvaart als busrit kost € 13 p.p. Zowel de Ferry als Express vertrekken op deze themadag om 12.00, 14.00 en 15.30 uur. Beide excursies duren ongeveer een uur en een ervaren voorlichter geeft toelichting op wat buiten te zien is.

Info en reserveren: Futureland

Adres FutureLand: Europaweg 902, Maasvlakte, Rotterdam Havennummer 8213.