Nieuws/Binnenland
1133766
Binnenland

Politie staakt onderzoek naar misbruik Ede

De politie stopt met het onderzoek naar het mogelijke misbruik van een tienermeisje in Ede, in november vorig jaar. „De verklaring van het meisje wordt niet nader onderbouwd door onderzoeksresultaten”, aldus het Openbaar Ministerie (OM) woensdag.

„We willen niet zeggen dat het meisje het misbruik heeft verzonnen, maar we hebben niks kunnen vinden dat haar verhaal bevestigt”, legde een woordvoerster van het OM uit.

Het meisje zou aan het eind van de middag in een bosgebied langs de Lunterseweg van haar fiets zijn getrokken door een man, die seksuele handelingen bij haar pleegde. De man ging er daarna vandoor op een fiets.

De politie begon direct een omvangrijk onderzoek, mede omdat een halfjaar eerder een 6-jarig meisje in een andere buurt in Ede was verkracht door een nog onbekende man, die ook een fiets bij zich had. Volgens het OM blijkt er geen relatie tussen beide zaken te zijn.

Op het fietspad langs de Lunterseweg vond de politie wel wat sporen, maar die bewijzen niet dat daar een aanranding of verkrachting heeft plaatsgehad. „De sporen gaven geen tactische aanknopingspunten”, zegt het OM. Ook ruim 60 tips en uitgebreid buurt- en passantenonderzoek op verschillende dagen hielpen de politie niet verder.

Het onderzoek naar de verkrachting van het 6-jarige kind op klaarlichte dag gaat nog wel door. Een jongeman nam dit kind mee uit een speeltuintje. Beide zaken hebben voor veel onrust in Ede gezorgd.