Nieuws/Binnenland
1133782101
Binnenland

Paginagroot rouwbericht van kinderen Peter R. de Vries in kranten: ’Meest fantastische vader’

ROTTERDAM - De rouwpagina’s zijn in de meeste grote Nederlandse kranten zaterdag overwegend gevuld met berichten voor Peter R. de Vries. „De meest fantastische vader die een mens kan wensen”, zo omschrijven zijn kinderen hem in een paginagroot overlijdensbericht in kranten van DPG Media.

„Aan een onbevreesd en strijdbaar leven op de barricades van recht en onrecht is een einde gekomen”, leest het rouwbericht van zijn nabestaanden over de misdaadjournalist.

De familie van De Vries laat in de rouwadvertentie weten dat „een ieder voor wie Peter in zijn leven iets betekend heeft, is uitgenodigd om afscheid van hem te nemen.” Hoe dat eruit gaat zien en waar dat zal plaatsvinden, wordt later bekendgemaakt.

Bevlogenheid en vastberadenheid

„Wij zullen zijn bevlogenheid en vastberadenheid missen”, staat in een boodschap die Omroep MAX-directeur Jan Slagter in De Telegraaf liet plaatsen voor de donderdag overleden crimeverslaggever. „Een echt mensch is niet meer”, leest een overlijdensadvertentie van voormalig advocaat Bram Moszcowicz en Nienke Hoogervorst in diezelfde krant.

Boodschap Omroep MAX-directeur Jan Slagter in De Telegraaf.

Boodschap Omroep MAX-directeur Jan Slagter in De Telegraaf.

Boodschap Bram Moszcowicz en Nienke Hoogervorst

Boodschap Bram Moszcowicz en Nienke Hoogervorst

’Je luisterde altijd zo lief’

„Dat we jou moeten missen is ondenkbaar, maar we zijn ingehaald door de harde werkelijkheid”, luidt de boodschap van RTL Nederland in onder meer De Volkskrant. „Peter, jij wordt niet vergeten. Tenslotte doen we jou een belofte: ’We will not bend our knee’.”

Advocaat Peter Schouten, met wie De Vries samen met strafpleiter Onno de Jong het team vormde dat kroongetuige Nabil B. bijstaat in het omvangrijke liquidatieproces Marengo, zegt eveneens „met intens verdriet afscheid te nemen” van De Vries. „Peter, je luisterde altijd zo lief.”

Veilig betalen
14 dagen bedenktijd
webshop logo
Meer van De Telegraaf Webshop
Veilig betalen
14 dagen bedenktijd
webshop logo
Meer van De Telegraaf Webshop