Nieuws/Binnenland
1134032802
Binnenland

Aantal in ziekenhuizen blijft dalen

Aantal coronagevallen gedaald, 6657 nieuwe meldingen

Bilthoven - Het Rijksinstituut voor Volksgezondheid en Milieu (RIVM) heeft veel minder nieuwe coronabesmettingen geregistreerd. Tussen zaterdagochtend en zondagochtend kwamen bij het RIVM 6657 nieuwe coronagevallen binnen. Zaterdag meldde het instituut 7365 (gecorrigeerde) positieve tests.

Het aantal sterfgevallen steeg met 54 tegenover 139 op zaterdag. Dat wil niet zeggen dat al die mensen in de afgelopen 24 uur zijn overleden. Wanneer een coronapatiënt sterft, duurt het soms een tijd voor dit wordt verwerkt in de landelijke gegevens.

Amsterdam telde het afgelopen etmaal wederom de meeste nieuwe gevallen. In de hoofdstad kwamen 248 besmettingen aan het licht. Rotterdam registreerde 147 positieve tests en in Den Haag kregen 105 inwoners te horen dat ze het coronavirus hebben opgelopen.

Van 12.362 mensen is bekend dat ze aan het virus zijn overleden, sinds het begin van de uitbraak in Nederland bijna een jaar geleden, aldus het RIVM. Sinds de uitbraak zijn 872.859 mensen positief getest.

Ziekenhuiscijfers

Het aantal coronapatiënten in ziekenhuizen blijft verder dalen. Het totaal aantal opgenomen Covid-patiënten in Nederland bedraagt 2554, dat is 13 minder dan zaterdag, meldt het Landelijk Coördinatiecentrum Patiënten Spreiding (LCPS).

Zondag zijn 212 nieuwe Covid-patiënten opgenomen in de Nederlandse ziekenhuizen, 73 minder dan zaterdag. Van hen zijn er 25 opgenomen op de ic, 19 minder dan zaterdag en 187 in de kliniek, 54 minder dan zaterdag. Gemiddeld zijn er deze week minder nieuwe opnames dan vorige week.

In totaal liggen nu 704 coronapatiënten op de ic. De Covid-bezetting op de ic blijft hoog, waardoor er meer Covid-patiënten dan non-Covid-patiënten liggen. Er liggen 7 Nederlandse Covid-patiënten op de ic in Duitsland. Zaterdag zijn 12 patiënten naar ziekenhuizen in andere regio’s vervoerd met inzet van het LCPS.

„We lijken licht over de top van het plateau te zijn. In de afgelopen week is het aantal opgenomen Covid-patiënten met 5 procent gedaald. Deze daling is het meest uitgesproken in de kliniek, het aantal opgenomen ic-patiënten toont nog slechts een geringe daling”, stelt het LCPS.