Nieuws/Binnenland

Batavia Stad NK Match Racing

Door KiRae de Boer

Op 3, 4 en 5 mei 2013 vindt voor de tweede keer op rij het Batavia Stad NK Match Racing plaats. Dit open Nederlands kampioenschap wordt wederom in Lelystad gehouden, voor de deur van Batavia Stad.

Het kampioenschap is door het Watersportverbond officieel erkend als Open Nederlands Kampioenschap. Team Heiner heeft de licentie verkregen om dit kampioenschap voor drie jaar te organiseren.

J/109’s

De teams die meedoen aan het Batavia Stad NK Match Racing, varen op J/109’s. Deze boten worden voor het kampioenschap aangepast: relingdraden, scepters, hek- en preekstoelen worden verwijderd, om het zeilen spannender te maken. De boten zijn verder uitgerust met spinakers.

Op uitnodiging

Na aanmelding worden er acht teams uitgenodigd. Vijf van deze teams komen uit Nederland, drie uit het buitenland. Voorafgaand aan het Batavia Stad NK Match Racing vindt in de wintermaanden de winterserie match racing bij Team Heiner plaats. De schipper die in het weekend van 6 en 7 april aanstaande de finale van deze winterserie wint, ontvangt in elk geval een uitnodiging voor het Batavia Stad NK Match Racing. 

Het kampioenschap wordt gezeild op het Markermeer ten westen van de strekdam naast de Houtribsluizen in Lelystad.

Meer informatie: Team Heiner