Nieuws
1134543
Nieuws

Demouge: goed koppel met Malki

Bij Roda JC lijkt in de aanval een nieuw koningskoppel in de maak. Aanvoerder Sanharib Malki en aanwinst Frank Demouge speelden zaterdagavond in de thuiswedstrijd tegen AZ (2-2) voor de eerste keer samen in het Limburgse basisteam. Beiden kwamen meteen tot scoren. De gelijkmaker van Demouge (2-2) kwam ook nog eens tot stand op aangeven van de Syrische spits, die zelf alweer voor de derde keer in 2013 in de eerste minuut van een thuiswedstijd doel trof (1-0).

„We kunnen een gevaarlijk duo gaan vormen”, hield Demouge zich na afloop nog enigzins op de vlakte. „De samenwerking verliep in deze wedstrijd goed. We voelden elkaar prima aan. Dat is natuurlijk ook de bedoeling. Daarop was onze tactiek gebaseerd.”

Trainer Ruud Brood wilde over het nieuwe koppel Malki/Demouge ook nog niet te vroeg juichen. „Het zijn inderdaad twee gevaarlijke spitsen. Ze hebben niet voor niets beiden gescoord. Maar ik vond ze soms nog te dicht op of naast elkaar staan. Malki moet nog meer rond Demouge gaan spelen. Ook moet de ondersteuning vanuit het middenveld nog beter.”