Nieuws/Binnenland
113511
Binnenland

Aboutaleb stuurt Stockholm steunbetuiging

ROTTERDAM - Burgemeester Ahmed Aboutaleb van Rotterdam heeft een persoonlijk bericht aan zijn ambtgenoot Karin Wanngård van Stockholm gestuurd om haar een hart onder de riem te steken na de aanslag vrijdag in het centrum van de Zweedse stad. Dat heeft de woordvoerder van Aboutaleb laten weten.

Aboutaleb zegt in het bericht dat „wij geschokt zijn door de gewelddadige en zinloze aanval.” Hij zegt namens alle inwoners van Rotterdam, zijn diepe medeleven te willen betuigen aan de slachtoffers, hun families en vrienden. „We wensen de inwoners van Stockholm kracht en wijsheid toe in deze tijd van pijn en verlies. We delen jullie pijn in liefde, vriendschap en steun.”

Aboutaleb stuurt iedere burgemeester van een stad die getroffen is door een aanslag een persoonlijk bericht uit piëteit, aldus de woordvoerder. Hij doet dat sinds de aanslag op Charly Hebdo in Parijs in januari 2015.

Volgens de woordvoerder kennen burgemeesters elkaar omdat ze regelmatig overleg voeren over de aanpak van radicalisering. Een maand geleden spraken Aboutaleb en Wanngård elkaar nog hierover tijdens een congres in Brussel.