Nieuws/Binnenland
1135140357
Binnenland

Slachtoffer zonder reden aangevallen

Verdachte Soedanees van doodsteken fietser (18) Oss blijft vast

DEN BOSCH - De 25-jarige Soedanese man die wordt verdacht van het doodsteken van de 18-jarige fietser Rik van de Rakt in Oss blijft voorlopig vastzitten. Dat heeft de rechter-commissaris in Den Bosch woensdag bepaald.

Het slachtoffer uit Heesch werd zondagmorgen naast zijn fiets gevonden op de kruising van de Julianasingel met de Doctor Saal van Zwanenbergsingel. Hij bezweek kort daarna aan zijn verwondingen. Later werd pas duidelijk dat hij was neergestoken.

Een paar uur later hield de politie een verwarde man aan op het station in Oss, na een melding. Op zijn fiets zaten bloeddruppels en op zijn bagagedrager lag een mes. Het gaat om een man uit Heesch, een bekende van de politie. Hij was in het verleden betrokken bij een mishandeling en heeft zich verzet bij een arrestatie.

Camerabeelden

Het onderzoek naar wat er zondag precies is gebeurd, is nog in volle gang, zegt het Openbaar Ministerie. De recherche analyseert onder meer camerabeelden en hoort getuigen. „Veel vragen zijn nog onbeantwoord en daarom blijft het onderzoeksteam op zoek naar getuigen”, aldus het OM.