Nieuws
1135194
Nieuws

'Vertrek van Blok bij KPN goede zaak'

Het zou een verstandige stap zijn als topman van KPN Eelco Blok zijn biezen zou pakken bij het telecombedrijf, oordeelt een kleine meerderheid (53%) van de Nederlandse particuliere beleggers. Gisteren dook een bericht op dat grootaandeelhouder Carlos Slim, de ultrarijke eigenaar van América Móvil, Blok weg zou willen hebben.

De koers steeg toen. Verschillende beleggers voorzien een overname, of denken dat de claimemissie minder omvangrijk zal zijn dan eerder gedacht.

De uitslag blijkt uit een poll van DFT.nl met ruim 1300 deelnemers. Van degenen die vinden dat Blok op zou moeten stappen, stelt een meerderheid dat daarmee een overname van KPN door Carlos Slim dichterbij komt. Die groep is niet zo zeer kritisch op Blok, maar hoopt op een mooi ritje omhoog van de aandelen door een mooi overnamebod.

Toch is er ook een groot deel van beleggers (47%) die vindt dat Blok moet blijven zitten waar hij zit, en niet moet zwichten voor Carlos Slim. Een deel daarvan denkt zelfs dat KPN beter af is zonder de Mexicaanse Slim.