Nieuws
1135281
Nieuws

Super Rom(e)antisch!

Vanwege Valentijnsdag vertrekken vandaag en komend weekend ruim zestig procent meer klanten van Vliegwinkel.nl naar een Europese stad dan een jaar geleden. Rome is de meest populaire bestemming, zo blijkt uit een poll van de vliegticketaanbieder.

Aan de Facebook-fans van vliegwinkel.nl is gevraagd op welke plek zij het liefste een romantisch weekend doorbrengen. Rome is met 35 procent veruit de populairste bestemming, gevolgd door Madrid (16%) en Wenen (12%).

Meer vertrek

Opvallend is de forse stijging onder de klanten ten opzichte van een jaar geleden. Brand Manager vliegwinkel.nl Janna van Aalderen: ,,Valentijnsdag valt dit jaar gunstiger dan in 2012 (dinsdag, red.) waardoor men waarschijnlijk eerder geneigd is deze dag aan te grijpen als reden om er op uit te gaan. We zien met name een stijging in stedentrips naar Europese bestemmingen.”

Lang weekend weg

De meeste klanten die met het vliegtuig op stedentrip gaan blijven een lang weekend weg. Een driedaagse stedentrip is het populairst, gevolgd door een vierdaagse stedentrip. En hoewel een stad bezoeken in 2 dagen - inclusief het reizen - vrij kort is, staat een tweedaagse stedentrip op positie 3.