Nieuws
1136083
Nieuws

Recept van vrijdag 6 november

Bietensalade met sinaasappel, walnoten & feta

2 stronkjes witlof, in reepjes ~ 75 g rucola, gehakt ~ 300 g gekookte bieten, in partjes ~ 3 (bloed)sinaasappels,gepeld en zonder wit ~ 1 rode ui, in halve ringen ~ 50 g walnoten ~ 150 g zachte feta, verkruimeld ~ Voor dressing: 5 el walnootolie ~ 2 el witte-wijnazijn ~ 2 el yoghurt

Verdeel de witlof en rucola over een platte schaal. Verdeel hierover de gekookte bieten. Halveer de sinaasappelpartjes (of schil de sinaasappel in plaats van hem te pellen en snij de partjes tussen de vliesjes uit) en verdeel die ook over de sla. Garneer met de ui en walnoten en bestrooi met feta. Klop in een kommetje de ingrediënten voor de dressing door elkaar. Meng de dressing met de salade of geef die er apart bij.

BEREIDING 25 minuten

Alle recepten van dit weekmenu komen uit Nieuwe hoge hakken in de keuken (€ 9,95, mo’media ISB: 978-90-57672-71-2)