Nieuws
1136353
Nieuws

Toestel Transavia keert terug naar Schiphol

Een vliegtuig van Transavia is zondagochtend uit voorzorg teruggekeerd naar Schiphol. Er was een „indicatie van storing in een van de motoren”, liet een woordvoerster van Transavia weten.

Het vliegtuig, een Boeing 737-800 met 158 passagiers en 6 bemanningsleden aan boord, was op weg naar de Oostenrijkse stad Innsbruck. De passagiers konden rond 12 uur 's middags hun reis hervatten in een ander toestel.

De Boeing blijft aan de grond tot onderzocht is waar de storingsmelding vandaan komt. Een zegsvrouw van Transavia hoopt dat daar begin volgende week duidelijkheid over is. Andere Transavia-passagiers ondervinden geen hinder aan het ontbrekende toestel. „Door de sneeuw was er toch al één en ander aan de hand met onze planning. Wij hebben daar zoveel mogelijk in geschoven om alles op te kunnen lossen”, aldus een woordvoerder.

Het is de derde keer in korte tijd dat de luchtvaartmaatschappij een incident heeft. Op 1 februari raakte personeel van een Transavia-vlucht uit het Spaanse Alicante onwel tijdens de landing op Schiphol. Eenmaal aan de grond meldden ook enkele passagiers zich met klachten. Achter in het toestel hing een penetrante geur. De bemanningsleden en reizigers konden na een korte behandeling naar huis. In september viel een copiloot van Transavia in slaap tijdens een vlucht naar Kreta. Volgens een woordvoerder hebben de incidenten niets met elkaar te maken.