Nieuws/Buitenland
1136369
Buitenland

Dood majorette brak hart Michelle Obama

De dood van de 15-jarige majorette Hadiya Pendleton vorige week heeft het hart gebroken van Amerika's first lady Michelle Obama. Obama liet dat via woordvoerders weten toen ze zaterdag de begrafenis bijwoonde van het meisje dat enkele dagen voor haar dood nog had meegedaan met haar fanfare bij de inauguratie van president Barack Obama.

Pendleton werd onlangs doodgeschoten in een park in Chicago toen ze met vrienden schuilde voor de regen. De politie vermoedt dat ze onbedoeld werd geraakt in een schietpartij tussen twee bendes.

Michelle Obama nam onder andere deel aan de herdenkingsdienst in een kerk in Chicago. Behalve de presidentsvrouw waren daar honderden andere rouwenden.

De dood van Hadiya heeft olie op het vuur van de wapendiscussie in Amerika gegooid. De verontwaardiging over het neerschieten van het meisje, 1,5 kilometer van de woning van Obama in Chicago, was groot. De aanwezigheid van Michelle Obama op de begrafenis is een steuntje in de rug van haar man die het vuurwapengeweld wil beteugelen door strengere regels voor het bezit.