Nieuws/Buitenland
1136383
Buitenland

Pesters slaan jongen in coma

Een 11-jarige Amerikaanse basisscholier ligt in coma nadat hij op het schoolplein is aangevallen door pestkoppen. Bailey O'Neill uit Pennsylvania werd flink te grazen genomen door enkele medeleerlingen. Ze sloegen hem onder meer een gebroken neus en een hersenschudding. Na een eerste ziekenhuisbezoek ging de toestand van de jongen snel achteruit.

Eenmaal thuis kreeg Baily last van stemmingswisselingen en slapeloosheid. Toen dat overging in zware spastische aanvallen, werd hij met spoed opgenomen.  Inmiddels houden de artsen Bailey in een kunstmatige coma in de hoop zo de schade aan zijn hersenen te beperken. Terwijl hun zoontje vecht voor zijn leven, groeit bij de ouders de woede over het slappe optreden van de schoolleiding. Een van de daders kwam er vanaf met een schorsing van twee dagen.

,,Ik probeer sterk te blijven voor hem”, vertelt zijn vader geëmotioneerd. ,,Maar als ik hem zie liggen in zijn ziekenhuisbed zou ik alles geven om met hem te kunnen ruilen. Hij is mijn maatje. Ik wil zijn stem weer kunnen horen. Zijn moeder wil zijn stem weer kunnen horen.”

De politie is inmiddels een onderzoek begonnen naar de zaak. De school wil vanwege het lopende onderzoek en de jonge leeftijd van de betrokkenen geen commentaar geven.