Nieuws/Buitenland
1136409
Buitenland

Vos valt slapende baby aan

Een Britse baby is zwaargewond geraakt toen een vos zijn slaapkamer binnenkwam en een van zijn vingers afbeet.

Het bizarre incident gebeurde in Bromley, in zuidoost Londen. De vos wist het huis binnen te komen via een openstaande achterdeur en sloop naar de kinderkamer. Het vier weken oude jongetje lag te slapen toen de vos hem aanviel. De moeder werd in de kamer ernaast gealarmeerd door een hard gekrijs en trof haar zoontje aan in de kaken van het beest. Met haar blote handen wist ze de vos los te rukken en naar buiten te jagen. 

Bij de aanval is een van de vingers van het kindje afgebeten. Artsen hebben het ledemaat in het ziekenhuis weer weten vast te naaien. Hij zal naar verwachting volledig herstellen.

Boris Johnson, de burgemeester van Londen, heeft naar aanleiding van de aanval maatregelen aangekondigd tegen het grote aantal vossen in het dichtbevolkte Londen. Naar schatting leven zo’n 10.000 vossen in het stedelijke gebied. Het gebeurt dan ook vaker dat mensen overlast hebben van de beesten of worden aangevallen. Zo raakten in 2010 nog twee jonge meisjes gewond toen ze werden gebeten door een vos.