Nieuws/Binnenland
1136423
Binnenland

Lezersreacties Checkpoint

Mijn bekentenis in onze populaire Reiskrant-rubriek CheckPoint van vorige week – zelf weiger ik al vele jaren om op vakantie te gaan - leverde weer een heuse stortvloed aan reacties op. Hieronder een selectie.

Hekel aan vakantie

Ben het helemaal eens met uw column! Ik word al doodziek als ik aan de voorbereidingen voor z'n vakantie moet denken. Ik heb een heerlijk huis: alles bij de hand en lekker rustig, vooral als de omwonenden weg zijn, of op vakantie. Overigens wens ik iedereen van harte een prettige vakantie!

Pieter van Oosten

 

Antibiotica

Uw vakantiecolumn was mij uit het hart gegrepen. Wat een luxe-probleem, dat op vakantie-gaan! De voorbereidingen geven al zóveel stress dat ik me dikwijls afvraag waarom mensen zichzelf zulk psychisch geweld aandoen. Alleen al die vertrektijden van Schiphol, waardoor je dikwijls een hele nacht mist en je op je vakantiebestemming vaak helemaal gaar bent. Na een week wil je nog maar één ding: naar huis. De keren dat ik met een antibiotica-kuur onder een parasol heb gelegen, zijn niet meer op één hand te tellen. Volgens mijn man moet ik me schamen, want het is heel normaal dat je op vakantie gaat. Maar ik kan daar nou echt niet naar uitkijken!

Tint Weijs

 

Terrasje

Wijze woorden in uw column, waarin u schrijft een hekel te hebben aan vakantie. Dat is ook helemaal op mij van toepassing. Vakantie maakt niet gelukkig! Je krijgt er alleen maar ontzettend veel stress van. Ik blijf liever in mijn vertrouwde omgeving, ga af en toe wel een stukje fietsen, pik een terrasje of maak een boswandeling. Gelukkig denkt mijn man er net zo over.

Inez Tuerlings-van den Elsen

 

Voorjaarszon

Wij gaan al járen niet meer buiten de landsgrenzen in de zomervakanties. Nederland heeft zoveel moois te bieden. Nergens lange wachttijden, bagage mee op de achterbank en de fietsen achterin. Heerlijk! Alleen pakken we sinds een jaar of vijf in het vroege voorjaar een weekje warmte op de Canarische Eilanden. Verder gaan we niet, want je rug heeft al genoeg te lijden in zo’n vliegtuig.

Arie en Margo Dikstaal

 

Wijntje

Vakantiedruk? Daar heb ik geen last van! Wij knappen van ons vakantiegeld ons eigen, voordelig gekochte huis op. En dan kopen we wat boeken en lekkere wijntjes, waarmee we in ons achtertuintje zitten. Zo heerlijk als alle buren weg zijn, op vakantie! Wat een rust!

Paul Vedder

 

Echtscheidingsgolf

Erg gelachen om uw bekentenis. Ben het overigens roerend met u eens! Ik woon op de Veluwe en heb daardoor misschien makkelijk praten. Echtscheidingsadvocaten beleven elk jaar weer piektijden na de zomervakanties. Daar is eigenlijk alles mee gezegd.

Wil Janssen

 

Gesleep

Ook ik ga bij voorkeur niét op vakantie. De voorbereidingen alleen al! Gesleep met koffers, trolleys en tassen, niets in je koffer kunnen vinden als je eenmaal bent aangekomen, vreselijk! Laat mij maar lekker in Amsterdam blijven, want ik ben hier thuis van alle gemnakken voorzien.

Astrid Roijen

 

Druk

Frappant! Uw column over ‘vakantiedruk’ zou ik zelf geschreven kunnen hebben. Dit was nu eens  precies zoals ik er ook over denk!

A.Erkens

 

Hangen

Wat een heerlijke column over vakantiedruk. Ik heb er smakelijk om zitten lachen. De laatste jaren heb ik zoveel vakantie gevierd dat ik er nu wel even helemaal klaar mee ben. Dat wachten en hangen op vliegvelden, de dingen die je wel en vooral niet moet of mag, dat vliegen, wát een ellende! Ik ga wel wandelen. Wandelen in eigen land is een hele vakantie in één dag. Kost niets en je krijgt er een helemaal opnieuw opgeladen batterij voor terug!

Anita Hendriks

 

Geen spijt

Wij zijn 46 jaar getrouwd en nog nooit naar het buitenland op vakantie geweest. Daar hebben wij nog nooit spijt van gehad. Af en toe gaan we een dagje weg in Nederland. Ons land is op z´n mooist als iedereen op vakantie is. Zó heerlijk rustig, geen stress, want iedereen is weg!

Ferdinand Schijf

 

Te duur

Tot nog toe kon ik de behoefte om te reageren op uw columns onderdrukken, maar nu wil ik toch eens mijn mening geven, juist nu op het Binnenhof wordt besproken waarom de Nederlandse bevolking nog eens 3,7 miljard euro moet opbrengen. Wij zijn al jaren gepensioneerd en hebben, zoals bekend, ook al jaren minder te besteden. Dat wordt dit jaar nóg erger. De zelfde vakantie die wij vorig jaar bij Arke boekten, is dit jaar 45 procent duurder. Dus niet meer haalbaar. In plaats van twee weken gaan we dit jaar maar één week. Nederland is een prima vakantieland, maar gisteren las ik dat Amsterdam nu ook al 6 procent toeristenbelasting rekent! Zo gaan ze maar door met plukken.

Ton Laam

 

Ellende

Vakantie is zonde van het geld en niets dan ellende. Thuis heb ik alles wat mijn hartje begeren kan.

Marjet Zandstra

 

Ruilen

Wat een leuke column! Mensen moeten tegenwoordig zoveel, vakanties moeten steeds duurder en steeds verder, vooral omdat buren, vrienden en familie dat ook doen. Terwijl de bedoeling van vakantie is dat je uitrust en kunt relaxen. Dat kun je thuis ook doen, of door je huis voor een paar weken te ruilen met bekenden of via een professionele organisatie. Kost bijna niets!

Ko de Ruiter

 

Gedoe

Ook wij blijven dit jaar dicht bij huis, in Nederland. Wij wonen in Drenthe en hebben gekozen voor Zeeland en wel voor Walcheren, een prachtig eiland met volop mogelijkheden om te fietsen of strandwandelingen te maken. Voorheen gingen we graag naar Griekenland, maar wij hebben geen zin meer in al dat gedoe op Schiphol. Urenlang onderweg en maar wachten en hangen. Dus op naar Zeeland deze zomer!

Mevrouw B. Bolt-Werkman

 

Behoefte

Ook mij heeft vakantie nooit echt kunnen boeien. Vroeger kon je niet omdat er geen geld was. Nu kun je wel, maar heb je er geen behoefte meer aan. Ik ga wel lekker wandelen en fietsen in mijn eigen omgeving. En ik ben altijd blij om weer thuis te zijn.

J. Nieman

 

Thuis best

Helemaal met uw column eens: ook wij vinden het maar niks om op vakantie te gaan. Wij rommelen graag in de tuin of we gaan ons huis wat opknappen. Wij hebben geen enkele behoefte aan zo’n vliegreis en wat anderen daar van vinden, kan ons niks schelen. Iedereen mag van ons op reis, als wij maar thuis mogen blijven. Vroeger gingen we wel eens kamperen, maar toen al waren we blij als we weer naar huis mochten.

Onno Verschoor

 

Crisis

Ik heb door de crisis inderdaad geen geld om op vakantie te gaan, maar ik vind het prima zo. Komende zomer ga ik waarschijnlijk ´n keer naar een Waddeneiland, maar hooguit een paar dagen. Dan weer lekker naar huis!

Annette Kraft

 

Thuiskomst

De beste dag van mijn vakantie is de dag dat ik weer thuis kom.

Cees Lodder

 

Kwelling

Helemaal met u eens! Ook voor mij is vakantie een kwelling. Gelukkig is degene die vrede vindt in zijn eigen huis.

W. Roose

 

Zwembad

Volledig eens met uw column. Ook ik ben de laatste twintig jaar niet meer op vakantie geweest, op een weekendje-weg na. Totaal geen behoefte aan. Investeer in goede buren en vrienden! Met hen heb je dagelijks te maken. Met drie buren kochten wij jaren geleden een groot opbouw-zwembad. Elk jaar is het opbouwen, in april, een feest en ook van het afbreken in september, met barbecue, genieten telkens volop, met z´n allen. Wij leven hier als God niet in Frankrijk, maar in Nederland!

Hans Verwey

 

Excuus

Eindelijk iemand die er hetzelfde over denkt als ik! Telkens moet ik mij excuseren omdat ik niet van vakantie hou. Terwijl ik toch erg geïnteresseerd ben in cultuur en natuur, maar dan met name in Nederland. Helemaal top, uw column!

Loeske Wees

 

Thuisblijvers

Wij onderschrijven uw column volledig. Wij gaan zelf nooit op vakantie, want we blijven liever hier, in de Achterhoek met al zijn schoonheid.

Rob van ´t Hooft