Nieuws/Binnenland
1136424
Binnenland

Na sneeuw volgt vorstweekt

De gebiedjes met dichte sneeuwval die zaterdag vanuit zee het zuiden en westen van ons land met een dik pak sneeuw verrasten, trekken vandaag noordwaarts. In de noordelijke helft sneeuwt het de komende uren nog, in het zuiden breekt de zon door. Er ligt lokaal 15 cm sneeuw.

De wind is zwak en neemt later toe uit oostelijke richtingen. Komende nacht viest het 3-7 graden daar waar het opklaart en boven de sneeuw. In het zuiden kan wat lichte sneeuw vallen behorend bij een storing die een zuidelijker koers volg dan werd berekend.

Ook morgen sneeuwt het in het zuiden nog licht. Het voelt ijskoud aan. De stevige oostenwind maakt dat de gevoelstemperatuur zeer laag ligt: rond min 8 graden. De maxima liggen morgen maar net rond of iets boven nul. De rest van de week hebben we te maken met toenemende hogedruk en aflandige wind. Het is een koude maar fraaie winterweek, ook vandaag tot en met dinsdag voor het carnaval. In de nacht en ochtend vriest het meest licht tot matig en in de middag ligt het kwik net boven nul. In het winterweer verandert op lange termijn niets. Volgend weekeinde neemt de kans op sneeuw weer wat toe.