Nieuws/Binnenland

Opening Lelystad Airport niet in gevaar

Door Parlementaire redactie

ANP XTRA

DEN HAAG - Het geblunder met herriecijfers rond de opening van Lelystad Airport moet worden rechtgezet, maar de opening van het vliegveld in het voorjaar van 2019 lijkt nog niet in gevaar te komen. Dat blijkt uit een rondgang langs de coalitiepartijen in de Tweede Kamer.

ANP XTRA

Actiecomité HoogOverijssel kwam gisteren naar het Binnenhof voor een presentatie over de fouten die ze ontdekt hebben in de zogeheten milieueffectrapportage (MER). Zo blijkt dat de overheid een veel te gunstig beeld geeft over de geluidsoverlast.

„De cijfers moeten deugdelijk zijn”, vindt VVD-Kamerlid Dijkstra. „Maar het streven naar de opening van Lelystad Airport in april 2019 blijft overeind staan.” Het actiecomité vindt dat er een nieuwe MER moet komen en dat zou jarenlange vertraging betekenen.

Openingsdatum blijft gewoon staan

CDA-Kamerlid Amhaouch: „Voorlopig blijft die openingsdatum gewoon staan. We willen eerst van het ministerie weten wat niet klopt en dan opnieuw berekenen wat het effect is.” D66-Kamerlid Paternotte laat iets meer ruimte open: „Het moet uiteindelijk kloppen.” Op de vraag of de openingsdatum op losse schroeven staat reageert de democraat vaag: „Ik moet niet zeggen dat het per se zo is, want dan trekken mensen daar weer allemaal conclusies uit.”

Het ministerie van Infrastructuur verwacht dat de fouten kunnen worden aangepast en houdt vast aan de openingsdatum voor Lelystad Airport.

Lees meer over