Nieuws/Buitenland
1136851350
Buitenland

Onduidelijke zorgen om veiligheid

Vliegtuigmaatschappijen houden Caïro voorlopig voor gezien

Cairo International Airport, archieffoto.

Cairo International Airport, archieffoto.

LONDEN - Twee Europese luchtvaartmaatschappijen vliegen niet meer op Caïro. Lufthansa maakte zaterdag bekend vluchten vanuit Frankfurt en München op de Egyptische hoofdstad te schrappen, meldden Duitse media. British Airways liet eerder weten de komende zeven dagen niet meer op deze bestemming te vliegen. Lufthansa zegt zondag de dienstregeling richting de Egyptische hoofdstad te hervatten.

Cairo International Airport, archieffoto.

Cairo International Airport, archieffoto.

Het gaat om een voorzorgsmaatregel. British Airways zegt de komende dagen de veiligheid van het vliegen op Caïro opnieuw te beoordelen, maar geeft verder niet aan wat er precies aan de hand is. De luchtvaartmaatschappij zegt nooit in te gaan op veiligheidsmaatregelen. Ook Lufthansa houdt het erop dat met het oog op veiligheid er voorlopig niet naar Caïro gevlogen wordt.

Het Britse ministerie van Buitenlandse Zaken waarschuwt in een reisadvies dat in Egypte een verhoogd risico bestaat op terrorisme dat is gericht op de luchtvaart. Voor vluchten van Egypte naar het Verenigd Koninkrijk zijn extra veiligheidsmaatregelen van kracht. Britten wordt gewaarschuwd vluchten naar Sharm el-Sheikh in de Sinaï zoveel mogelijk te vermijden.

KLM vliegt al langere tijd niet meer op de Egyptische hoofdstad. Partner Airfrance doet dat nog wél.

Gedupeerd door dit besluit? Dan komen we graag in contact met u via onze whatsapp tiplijn. Of zet ons nummer in je telefoon: +31 613650952.