Nieuws
1137241
Nieuws

Stropers doodden in Gabon duizenden olifanten

Stropers hebben in het nationale park Minkebe in Gabon in nog geen 10 jaar tijd meer dan 11.000 olifanten gedood. Dat is twee derde van alle olifanten die in het tropisch regenwoud in het park leefden. Dat blijkt uit een gezamenlijk onderzoek van de regering van het West-Afrikaanse land en twee natuurbeschermingsorganisaties, waaronder het Wereld Natuur Fonds.

Van de naar schatting 100.000 bosolifanten in de wereld loopt de helft in het rijk beboste Gabon rond. Bosolifanten zijn de kleinste soort van de dikhuiden en bijzonder gewild bij de illegale handelaren in ivoor wegens hun hardere en rechtere slagtanden.

De vraag naar ivoor neemt in Azië snel toe. Het wordt daar gebruikt in sieraden. Natuurbeschermers zeggen dat de groeiende invloed en investeringen van China de deur wijd open hebben gezet voor de illegale handel in slagtanden. „Als wij de stroperij niet snel aanpakken, is de toekomst van de bosolifanten in gevaar”, waarschuwt Lee White van het Gabonese overheidsorgaan dat toezicht op de nationale parken houdt.

safe-and-fast iconVeilig betalen
box icon14 dagen bedenktijd
safe-and-fast iconVeilig betalen
box icon14 dagen bedenktijd