Nieuws/Binnenland
1137253
Binnenland

Politie zoekt in Ypenburg inzittenden auto

De verkeerspolitie van de Landelijke Eenheid, het voormalige KLPD, is woensdagmiddag in de Haagse wijk Ypenburg op zoek geweest naar drie inzittenden van een Volkswagen Golf. Dat liet een woordvoerder van de politie weten. Een wagen van de verkeerspolitie werd eerder op de middag op de A13 tussen Rotterdam en Den Haag met hoge snelheid ingehaald door de Golf met drie inzittenden.

De agenten gingen erachteraan en gaven een stopteken, maar dat werd genegeerd. De rit eindigde in de wijk Ypenburg, waar de auto leeg werd aangetroffen.

De drie inzittenden hadden de benen genomen. De Landelijke Eenheid zette een grote zoekactie op, waarbij onder meer een speurhond werd ingezet. Een toevallig in de buurt aanwezige helikopter zocht vanuit de lucht mee. Ook werd een gebouw doorzocht waarin de drie zich zouden bevinden. Rond 16.00 uur werd de zoekactie zonder resultaat beëindigd.

De auto waarin de drie reden, bleek gehuurd. Via de verhuurmaatschappij zal de politie proberen te achterhalen wie de bestuurder is geweest.