Nieuws/Binnenland
1137432749
Binnenland

Agenten mishandeld door winkelpersoneel zonder mondkapje

EINDHOVEN - De winkel aan de Kleine Berg in Eindhoven, waar vrijdag twee agenten zijn mishandeld door winkelpersoneel zonder mondkapje, blijft voor onbepaalde tijd gesloten. Daartoe heeft burgemeester John Jorritsma besloten, zegt een woordvoerder zaterdag.

Het personeel van de delicatessenwinkel weigerde een mondkapje te dragen, ondanks herhaalde waarschuwingen, aldus de woordvoerder.

De agenten kwamen naar de winkel om boa’s van de gemeente assisteren. Omdat de eigenaar van de winkel weigerde mee te werken, werd hij aangehouden. Hij verzette zich daarbij hevig. Een 59-jarige medewerker probeerde de aanhouding te voorkomen en nam een van de agenten in een wurggreep. De politieman liep daarbij een spierkneuzing op in zijn nek. Een andere agent werd door dezelfde medewerker hard geschopt tegen haar been.

Ook een derde, 47-jarige, medewerkster van de winkel verleende geen medewerking aan de controle van haar identiteit. Uiteindelijk wisten de agenten en de handhavers de mannen en de vrouw onder controle te krijgen.

Een vierde winkelmedewerker wordt alleen bekeurd voor het niet naleven van de mondkapjesplicht. Hij hield zich tijdens het incident afzijdig.

De medewerkster en de eigenaar van de winkel werden vrijdag na verhoor weer vrijgelaten. Twee politiemensen deden aangifte van poging doodslag en mishandeling tegen de 59-jarige medewerker. Hij zit nog vast.