Nieuws/Binnenland
1138028820
Binnenland

Man overleden na vechtpartij op terras in Geldrop: ’Het zijn allemaal verliezende partijen’

Terrasstoelen ter illustratie.

Terrasstoelen ter illustratie.

GELDROP - Een 52-jarige man uit Geldrop is dinsdagavond overleden aan zijn verwondingen na een vechtpartij, meldt de politie woensdag. Een aantal personen ging in de nacht van zaterdag op zondag na een ruzie met elkaar op de vuist op de openbare weg in de Brabantse plaats. Daarbij raakte de man gewond. Naderhand kreeg hij nog eerste hulp van personeel van het reeds gesloten café waarvoor de vechtpartij plaatsvond. Er wordt nog onderzocht of de vechtpartij de oorzaak is van het overlijden van de man, aldus de politie.

Terrasstoelen ter illustratie.

Terrasstoelen ter illustratie.

Vlak na de vechtpartij werd een 55-jarige man uit Geldrop aangehouden. Hij is inmiddels weer vrijgelaten maar blijft wel verdachte in de zaak, aldus de politie. Om meer duidelijkheid te krijgen over wat er die nacht precies is gebeurd, is de politie op zoek naar getuigen en naar camerabeelden van het incident.

Uitbater Peter de Beer van Kaffee Katoen kreeg nauwelijks wat mee van de vechtpartij, zegt hij tegen BN DeStem. Zijn kroeg was namelijk net gesloten; binnen was de zaak leeg en buiten waren de gasten vertrekkende. „Toen kwam iemand naar binnen rennen en die riep dat er iemand op de weg lag. We zijn meteen gaan kijken.” Het slachtoffer lag gestrekt en buiten bewustzijn op straat. „We hebben eerste hulp geboden en hem stabiel neergelegd tot de ambulance er was”, aldus De Beer.

De vermoedelijke dader werd niet veel later aangehouden. De betrokkenen waren bij het café op bezoek geweest, maar hadden niet voor problemen gezorgd, aldus de uitbater. „Het zijn allemaal verliezende partijen.”