Nieuws/Binnenland
1138440
Binnenland

Reiscursussen over Rusland

Reizigers die een rondreis of stedentrip willen maken in Rusland, Oost-Europa of een Baltisch land kunnen vanaf nu terecht bij de nieuwe Rusland & Oost-Europa Academie in Arnhem. Hier wordt door middel van cursussen en lezingen veel informatie verstrekt aan toeristen; ideaal als voorbereiding op een vakantie.

Initiatiefneemster en directeur van de vrijdag geopende academie Marie-Thérèse ter Haar kent Rusland en de diverse Oost-Europese landen bijzonder goed. Ze leerde Rusland kennen in de communistische tijd, woonde en werkte er in de wildwestjaren onder Jeltsin en verblijft er vandaag de dag zo’n vijf, zes maanden per jaar om groepsreizen te begeleiden.

Voor de net iets meer geïnteresseerde reiziger biedt de academie eveneens diverse soorten ’bijspijker’-cursussen aan over culturele, politieke en maatschappelijke onderwerpen. Want wie op reis gaat naar een land als Rusland ontkomt er volgens Ter Haar niet aan de nodige voorbereidingen te treffen. Ook komen praktische zaken, zoals het regelen van een visum, aan bod.

 

 

Overigens wordt verwacht dat de interesse voor Rusland als vakantieland dit jaar sterk zal toenemen, aangezien in maart het bilaterale Nederland-Rusland jaar van start gaat.

Rusland en Oost Europa Academie – Empirique, Rijnkade 4, 6811 HA in Arnhem.