Nieuws/Binnenland
1138596
Binnenland

Bescherm uw bedrijf tegen geweld

Ondernemers moeten zo goed mogelijk worden beschermd tegen overvallen, diefstal, inbraak en ander geweld. Daarom start in 2013 een nieuwe aanpak Veiligheid Kleine Bedrijven (VKB).

Het centrum voor Criminaliteitspreventie en Veiligheid (CCV) voert de nieuwe aanpak uit in opdracht van het ministerie van Veiligheid en Justitie. Kleine bedrijven (maximaal vijf vestigingen en maximaal tien medewerkers per vestiging) kunnen gratis een veiligheidsscan laten uitvoeren en krijgen preventie-advies op maat.

Ondernemers die op basis van die veiligheidsscan investeren in preventiemaatregelen, krijgen de helft vergoed - tot een maximum van 1.000 euro. Dat kunnen camera’s of afroomkluizen zijn, of personeelstraining, of bijvoorbeeld digitale maatregelen tegen cybercrime.

KVO

In de nieuwe aanpak hebben ondernemingen die eigen verantwoordelijkheid tonen op het gebied van veiligheid en openstaan voor publiek-private samenwerking een streepje voor. Winkelgebieden of bedrijventerreinen waar bedrijfsleven en overheid samenwerken in een Keurmerk Veilig Ondernemen (KVO), komen als eerste voor een VKB-scan in aanmerking. “Uiteraard komen ook kleine ondernemers buiten KVO-terreinen in aanmerking voor ondersteuning. Daarbij kijken we kritisch waar die ondersteuning het hardste nodig is en naar een goede spreiding over het land”, zegt CCV-directeur Onno Peer.