Nieuws
1138637
Nieuws

Autogekken op zijwegen: Aston Martin DB5 op afbetaling

Ongetwijfeld heb je in de winkels en kiosken, en anders wel in de reclame op tv, de eerste aflevering gezien van de Aston Martin DB5 kit als seriemodel.

Het idee is dat er iedere week een aflevering komt waaruit na 85 afleveringen een 1:8 model ontstaat van de beroemde Aston Martin. Het model wordt 57 centimeter lang, is van metaal en kan met schroeven en klikken in elkaar gezet worden. Het heeft alle features van het origineel; de verwisselbare nummerborden, de bandensnijders en meer van dat mooie spul.

Hoop geld

Het model wordt in afleveringen verkocht (1 per week). Elke aflevering bevat een aantal onderdelen. In ongeveer 21 maanden is je Aston Martin klaar en ziet ie eruit als op de foto. Als je een abonnement hebt genomen op de serie, ben je na die 21 maanden wel 943 euro kwijt. En da's een hoop geld.

Onvergelijkbaar

Kan je die prijs ergens mee vergelijken? Wat de schaal betreft is er niet veel concurrentie. Je komt al gauw terecht bij de Ferrari Store, de modellen die Ralph Lauren liet maken van zijn klassiekers in 1:8 en een merk als Amalgam. De prijzen van dat spul zal ik niet eens noemen want die beginnen bij zowat 4.000 euro. Doen of niet doen blijft een lastige afweging. Iedereen die alles van Aston Martin of James Bond wil hebben zal er wel voor gaan. Maar die andere gewone stervelingen?

Ben van Roode - Meer nieuws over modelauto's op Modelautokrant.