Nieuws/Binnenland
1138642
Binnenland

Overnames THQ-games bekend

De veiling van de intellectuele eigendommen van THQ is gesloten. Nu is er duidelijkheid over welke uitgevers, welke games en ontwikkelstudio’s hebben overgekocht.

Ubisoft is nu de eigenaar van South Park: The Stick of Truth. Tevens hebben ze THQ Montreal overgenomen. Tijdens de veilingsprocedure werd duidelijk dat er daar twee nieuwe games in ontwikkeling zijn: Underdog en 1666.

Sega heeft Relic gekocht, de maker van de Warhammer 40,000 strategiegames. Sega was al eigenaar van Creative Assembly, verantwoordelijk voor de Total War games. Mogelijk wordt daar gewerkt aan een Total War game in het Warhammer universum.

Ontwikkelstudio Volition (maker van Saint’s Row) en de Metro-spelreeks zijn nu eigendom van Koch Media, de uitgever van Dead Island. Crytek heeft Homefront overgenomen en Take 2 gaat Evolve kopen, de nieuwe game van Turtle Rock Studio. Tevens wordt die uitgever de eigenaar van de worstel-reeks WWE.

Vigil Games en zijn Darksiders-serie zijn niet verkocht. Japanse ontwikkelaar Platinum Games, bekend van onder meer Bayonetta en Metal Gear Rising: Revengeance, heeft echter laten weten wel interesse te hebben, als de prijs genoeg zakt.