Nieuws
1138818
Nieuws

Google blijft sleutelen aan Glass project

Internetgigant Google hoopt zijn futuristische internetbril dit jaar te kunnen leveren aan ontwikkelaars. Het bedrijf blijft echter sleutelen aan de hardware, software, telefooncapaciteiten, het batterijleven en stemcommando’s van het apparaat.

Babak Parviz, hoofd van het Google Glass project, vertelt in een interview met IEEE Spectrum dat zijn team nieuwe ideeën blijft uitproberen en zowel de hardware als software ontwikkeling daarop wordt aangepast. “We blijven nieuwe ideeen over hoe dit platform kan worden gebruikt uitproberen”, aldus Parviz. “We proberen het platform ook robuuster te maken, zodat we het begin dit jaar naar ontwikkelaars kunnen sturen.”

Google toonde zijn futuristische Glass project afgelopen juni voor het eerst tijdens de Google I/O conferentie. De Google bril kan diverse functies van een smartphone overnemen. Het apparaat heeft een klein ingebouwd beeldschermpje waarop ondermeer routebeschrijvingen en inkomende emails en sms'jes getoond kunnen worden. Ook bevat het een camera, waarmee foto's gemaakt kunnen worden. Besturing werkt via oogbewegingen en een aanraakgevoelig vlak aan de zijkant van de bril. Verder beschikt de bril over audio- en videomogelijkheden, een kompas en versnellingsmeter.

In het interview laat Parviz weten dat het nog niet duidelijk is of de bril apps ingebouwd krijgt. “Dit is een gecompliceerde zaak. Het is geen laptop en ook geen smartphone. Het is een compleet nieuw platform. Hoe mensen ermee communiceren en wat mensen er mee doen, is dus een geheel nieuw terrein. Maar we hopen dat door het apparaat naar ontwikkelaars te sturen, anderen mensen ook ideeen krijgen met wat we met dit krachtige platform kunnen doen.”

Consumenten moeten waarschijnlijk nog tot 2014 wachten tot de futuristische bril op de markt verschijnen. Voor ontwikkelars verschijnt begin dit jaar al de Explorer editie waaraan een prijskaartje komt te hangen van circa $1500.