Nieuws/Binnenland
1138840
Binnenland

Van Rey bekeek door OM gevorderde documenten

De van corruptie verdachte Roermondse ex-wethouder Jos van Rey (VVD) heeft in het stadhuis van Roermond documenten ingezien die de Rijksrecherche op 19 oktober in beslag nam. Het ging om kopieën van documenten die de gemeente weer had teruggekregen van justitie. Dat heeft de gemeente Roermond woensdag desgevraagd laten weten.

Justitie deed op 19 oktober invallen in de woning van Van Rey en zijn kamer in het stadhuis. Hij trad daarna af als senator en wethouder.

Van Rey vroeg bij de gemeente ook documenten op over bouwprojecten waar hij als wethouder bij betrokken was. Het ging onder meer om stukken over het Kazernevoorterrein, een groot bouwproject ontwikkeld door zijn vriend projectontwikkelaar Piet van Pol, en gebouwd door een dochterbedrijf van VolkerWessels. De stukken zijn beschikbaar gesteld, aldus de gemeente woensdag in antwoorden.

De Rijksrecherche deed dinsdag invallen in de woning en het kantoor van Van Pol, en nam ook administratie mee van VolkerWessels. Van Pol wordt verdacht van het geven van steekpenningen aan Van Rey.