Nieuws
1139137
Nieuws

Rehn: Spaanse regio's financieel gezonder

De Spaanse autonome regio's liggen op koers met het behalen van hun fiscale doelstellingen. Dat heeft eurocommissaris Olli Rehn (economische en monetaire zaken) maandag gezegd bij een bezoek aan Madrid. De sterk oplopende tekorten en schulden bij de 17 Spaanse autonome regio's waren een belangrijke oorzaak van de crisis waarin het land zich nu bevindt.

,,De Spaanse regio's lijken in een betere positie te verkeren om de fiscale doelstellingen te bereiken'', aldus Rehn. Volgens de eurocommissaris is er sprake van een groeiend vertrouwen in Spanje en kan de Spaanse economie dit jaar het ergste achter de rug laten. Hij merkte op dat Spanje wel door moet gaan met de bezuinigingen., maar dat het land mogelijk extra tijd kan krijgen van Brussel om de maatregelen door te voeren. Volgende maand zal daarover een besluit worden genomen.

De Spaanse minister van Economische Zaken Luis de Guindos liet maandag weten dat de komende dagen cijfers over de overheidsfinanciën naar buiten zullen komen waaruit de vooruitgang blijkt bij het terugdringen van het begrotingstekort.