Nieuws/Binnenland
1139150
Binnenland

Ubisoft zet Prince of Persia-reeks op pauze

Ubisoft laat de Prince of Persia-serie eventjes met rust, zodat er goed nagedacht kan worden over nieuwe ideeën voor de iconische reeks. Dat heeft Ubisoft topman Yannis Mallat gezegd.

“Prince of Persia-fans hebben niets te vrezen,” zei hij. “De serie is een belangrijk onderdeel van ons portfolio. We vinden wel iets om de fans mee te vermaken in de toekomst. Momenteel hebben we de reeks even gepauzeerd, zodat er genoeg ruimte is om met nieuwe ideeën te komen. Zodra we iets kunnen tonen, doen we dat.”

De voorlaatste Prince of Persia-game verscheen in 2008 en het einde daarvan liet ruimte over voor een vervolg. Prince of Persia: The Forgotten Sands, die in 2010 uitkwam, was echter geen vervolg hierop, maar op de reeks daarvoor.

Dat jaar kwam er ook een film uit, gebaseerd op de franchise. Dit was Prince of Persia: The Sands of Time met Jake Gyllenhaal als de Perzische prins in de hoofdrol. De film werd geproduceerd door Jerry Bruckheimer (Pirates of the Caribbean e.a.), in samenwerking met Ubisoft en Disney.