Nieuws
1139154
Nieuws

Buitenlanders mogen bellen in Noord-Korea

Buitenlandse bezoekers aan Noord-Korea hoeven niet langer hun mobiele telefoons bij de grens in te leveren. Door het aanschaffen van een speciale simkaart kunnen zij naar nummers buiten het land bellen.

Binnenlandse telefoontjes, met uitzondering van gesprekken met ambassades in het land, zijn niet mogelijk en internetten is al helemaal uit de boze. Ook moeten gebruikers verplicht het identificatienummer van hun telefoon laten registreren. Bezoekers die dat liever niet willen, kunnen ook een telefoon huren op het vliegveld van Pyongyang.

Volgens een Egyptische werknemer van telecomaanbieder Koryolink heeft deze nieuwe stap niets te maken met het recente bezoek van Google-topman Eric Schmidt aan het land. Er zouden al enige tijd onderhandelingen tussen het bedrijf en de Noord-Koreaanse regering zijn, zo meldt de Chinese nieuwssite Xinhua.

Koryolink hoopt ook in de toekomst mobiel internet  te kunnen aanbieden. Technisch gezien zou het geen probleem zijn, het zou alleen de toestemming van de regering moeten hebben hiervoor.