Nieuws/Binnenland
1139165
Binnenland

'Slachtoffer Badr Hari bedreigd'

Een van de slachtoffers van Badr Hari zegt ernstig te zijn bedreigd om geen aangifte te doen tegen de kickbokser.

Olivier de Fuyk kreeg eind 2011 in café de Kleine Cooldown aan het Amsterdamse Leidseplein naar eigen zeggen een kopstoot van Badr Hari. De zwaargewonde De Fuyk werd vervolgens door Hari het toilet in gesleurd en met klem gevraagd geen aangifte te doen.

De Fuyk stapte later echter toch naar de politie. ,,Via via heb ik al eens gehoord dat ik en mijn vrienden nog weleens gepakt zouden worden door de groep jongens rond Hari, nadat bekend was geworden dat ik mijn Cooldown-verhaal had gedaan bij de recherche”, zo vertelt hij deze week in Nieuwe Revu. ,,Nou, dat is ook gebeurd. Een goede vriend van mij is midden op straat tijdens het uitgaan geslagen, helemaal vanuit het niks. Hij heeft aangifte gedaan, maar geen verdere stappen ondernomen.” Volgens De Fuyk wordt Hari omringd door een groep jongens ,,met een zekere reputatie.”

De kickbokser is sinds ruim een week weer op vrije voeten. Hij  zat in totaal drie maanden vast., maar mag zijn proces in vrijheid afwachten. Het Openbaar Ministerie verdenkt hem van een reeks mishandelingen en poging tot doodslag op zakenman Koen Everink.