Nieuws/Binnenland
1139234533
Binnenland

’Jongen (12) met ’flying kick’ tegen hoofd van fiets getrapt in Obdam’

Obdam - Een 12-jarige jongen is afgelopen zondag in de Noord-Hollandse plaats Obdam met een ’flying kick’ van zijn fiets getrapt door twee jonge jongens. De jongen werd bij het incident, al rijdend, tegen zijn hoofd getrapt en kwam ten val.

Dat meldt NH Nieuws zaterdag, die de moeder van het slachtoffer heeft gesproken. De jongen maakte zijn eerste zelfstandige rit van Obdam naar Heerhugowaard, hij was op weg naar een vriendinnetje. Tijdens de rit werd de tiener nageroepen door een groepje jongens. Daar heeft de jonge knul uit Obdam weinig trek in, hij steekt zijn middelvinger op.

Het roepende gezelschap blijkt daar niet van gediend: ze rennen hem een kilometer lang achterna, tot ze hem inhalen. Een van de jongens trapt hem dan hard tegen zijn slaap. De jongen valt van de fiets, zo schrijft de omroep.

"Je denkt dat het jouw kind nooit zal gebeuren"

Het slachtoffer belt daarna zelf zijn moeder: „Mam, alsjeblieft kom me halen.” De vrouw pikt haar zoon op, rijdt naar het politiebureau die hen doorverwijst naar de huisartsenpost.

De jongen werd onderzocht: het lichamelijk letsel bleek gelukkig mee te vallen. „Ik dank God op mijn blote knieën dat hij geen lichamelijk letsel heeft”, vertelt de vrouw aan de zender. Ze vervolgt: „Hij heeft nog steeds vreselijke hoofdpijn en hij had een flinke bult op zijn slaap.” De schrik zit er goed in: „Je denkt dat het jouw kind nooit zal gebeuren. Totdat het je gebeurt. Verschrikkelijk.”

Zoektocht met resultaat

Een online zoektocht naar de daders leverde veel reacties op. Ook een vader die erg meeleefde met het Obdamse gezin sprak zich uit: zijn zoon was kort ervoor slachtoffer geworden van afpersing.

De vrouw uit Obdam ontving dankzij haar zoektocht ook foto’s van mogelijke daders. Die beelden liet de vrouw aan haar zoon zien. Het slachtoffer herkende zo één van de jongens. Ze besloot die betreffende foto’s te delen met de behulpzame vader. Die schrok: de jongen die de ’flying kick’ uitdeelde bleek zijn eigen zoon.

Excuses

Inmiddels zijn beide jongens bij het slachtoffer langs geweest om hun excuses aan te bieden. Ondanks dat is het 12-jarige slachtoffer erg bang: „Hij durft gewoon niet meer ’s avonds alleen over straat te fietsen.”