Nieuws/Binnenland
1139727
Binnenland

NAM: geen hernieuwde gaswinning Roswinkel

De Nederlandse Aardolie Maatschappij (NAM) gaat niet opnieuw gas winnen in het veld bij Roswinkel, in de buurt van Emmen. De winning was in 2005 gestopt onder meer wegens de onrust die was ontstaan door de vele bevingen in het gebied. In 2011 meldde de NAM dat werd onderzocht of het veld alsnog weer geëxploiteerd kon worden.

Dat zal niet gebeuren, aldus een woordvoerder van de NAM woensdag. „Dat besluit is al in oktober 2012 genomen en heeft dus niets te maken met de huidige discussie over aardschokken in Noordoost-Groningen”, benadrukt hij. De reden om een streep door de plannen te zetten, is dat in het veld van Roswinkel minder gas blijkt te zitten dan de 1 miljard kubieke meter waarop de NAM eerder had gerekend.

De NAM was een kwart eeuw actief in Roswinkel. De winning begon in 1980 en duurde ongeveer 25 jaar. Toen vonden er als gevolg van de gaswinning bevingen in het gebied plaats. Een ervan had een kracht van 3,4 op de schaal van Richter. Er waren drie gaswinningslocaties. Die zijn sinds 2005 niet meer operationeel.

Veilig betalen
14 dagen bedenktijd
webshop logo
Meer van De Telegraaf Webshop
Veilig betalen
14 dagen bedenktijd
webshop logo
Meer van De Telegraaf Webshop