Nieuws/Buitenland
1139816
Buitenland

Servië in de ban van 'Basic Instinct-stunt'

Premier Ivica Dacic van Servië heeft een onderzoek gelast naar een incident waarbij hij voor lopende televisiecamera's is 'geïnterviewd' door een nepjournaliste zonder ondergoed. De 'Basic Instinct-stunt' is op YouTube al 2,7 miljoen keer bekeken. Volgens de veiligheidsadviseur van de regering hebben de grappenmakers Servië belachelijk gemaakt.

De nepjournaliste is een voormalig model van de Kroatische editie van mannenblad Playboy. De 35-jarige Branka Knezevic verklaarde na afloop dat de 47-jarige Dacic „als een echte man heeft gereageerd” toen zij haar benen spreidde en de premier liet zien dat zij geen slipje droeg.

De stunt is ingegeven door de film Basic Instinct van Paul Verhoeven uit 1992. De Nederlandse regisseur liet toen de Amerikaanse actrice Sharon Stone zonder slipje haar benen spreiden terwijl zij in een filmscène werd ondervraagd door de politie.

De stunt van een particuliere productiemaatschappij is uiteindelijk niet uitgezonden door de Servische tv, maar circuleert dus wel op internet.