Nieuws/Binnenland

Groningen vernieuwt

Door Wendy Roep

In het oostelijk deel van de binnenstad van Groningen liggen, tussen de hippe pumps en trendy jurkjes, schoenen en kleding uit verschillende tijdperken.

De archeologische vondsten, variërend van de achtste tot de negentiende eeuw, zijn gratis te bewonderen in cafés, restaurants en 21 winkels. Niet alleen kleding en schoenen, maar ook muziekinstrumenten, huishoudelijke gebruiksvoorwerpen en speelgoed zijn vanaf nu tot en met 6 februari te zien. De voorwerpen zijn bij opgravingen in de binnenstad gevonden en liggen normaal gesproken in de gemeentelijke depots. Voor deze gelegenheid worden kledingaccessoires uit de 18e eeuw geëtaleerd in kledingwinkels; oud speelgoed ligt tussen het Lego in de speelgoedwinkel en een 400 jaar oud wagenwiel staat tussen de moderne tweewielers in een fietsenzaak.

 De tentoonstelling is te bekijken via de ’schatkaart’ met de route die gratis af te halen is bij het VVV kantoor, het informatiecentrum op de Grote Markt en bij deelnemende ondernemers. De route gaat langs de Poelestraat, de Nieuweweg en de Sint Jansstraat.

www.groningenvernieuwt.nl