1140065
Nieuws

'ABP kort pensioen'

PENSIOEN Ook ABP, het grootste pensioenfonds van ons land, gaat op 1 april de oude dag van zijn deelnemers verlagen. Dit melden bronnen binnen de pensioenwereld.

We hebben hier een oproep staan of u ook een brief hebt gekregen over een korting van uw pensioenfonds.

Officieel maakt ABP pas op 1 februari aanstaande bekend of het de pensioenen gaat korten. Maar deskundigen wijzen op de cijfers die toezichthouder De Nederlandsche Bank (DNB) gisteren presenteerde. Volgens hen tonen die aan dat ABP bij de kortingsfondsen moet zitten. 

Gisteren liet DNB weten dat circa 5,6 miljoen deelnemers op 1 april 2013 definitief te maken krijgen met een verlaging van hun bedrijfspensioen. Vorig jaar voorspelde de toezichthouder nog dat het aantal uit zou komen op 7,5 miljoen. Dat was inclusief het pensioenfonds ABP.

"In totaal ontlopen dus 1,9 miljoen deelnemers de afstempeling", rekent een pensioendeskundige voor. "Daar kunnen geen ABP'ers bij zitten, aangezien deze pensioenreus alleen al 2,8 miljoen deelnemers telt."

ABP wil alleen kwijt dat de eerder aangekondigde pensioenkorting van 0,5% 'zeer waarschijnlijk is'.

Vorige week werd bekend dat gepensioneerden in januari sowieso al een procent of vijf inleveren. Dit komt niet door kortingen vanuit de pensioenfondsen, maar door belastingmaatregelen.