Nieuws/Binnenland
1140337053
Binnenland

Nog vier Nederlanders in ziekenhuis na busongeluk Ecuador

DEN HAAG - Nog vier Nederlanders die betrokken waren bij het dodelijke busongeluk in Ecuador liggen in het ziekenhuis, meldt alarmcentrale Eurocross donderdag. Een van hen is zwaargewond. De gewonden liggen in een ziekenhuis in de hoofdstad Quito.

Eerder deze week ging een team van Eurocross naar het Zuid-Amerikaanse land om de Nederlanders bij te staan. Er wordt druk gewerkt aan het regelen van de terugreis van de inzittenden van de bus. „Gezien de verschillende medische gezondheidstoestanden van de getroffenen wordt gekeken naar meerdere vluchten”, aldus de alarmcentrale. Er worden geen uitspraken gedaan over wanneer de reizen plaatsvinden zodat het zo rustig mogelijk verloopt voor de slachtoffers.

De 21 Nederlanders in de bus waren bezig aan een rondreis van reisorganisatie Djoser toen hun voertuig zondag tussen Tena en Baeza op een andere bus botste. Hierbij kwamen twee Nederlanders om het leven, een vrouw van 74 jaar uit Haarlem en een man van 73 jaar uit Hilversum, en raakten meerdere mensen gewond.